312 Ποδοσφαιρικά Παπούτσια από 119 μάρκες

όλα τα ποδοσφαιρικά είδη σε ενα site

Γάντια Τερματοφύλακα – Ο σπουδαίος σύμμαχος

Δημοσίευση 06-05-2015 στη κατηγορια: Νέα Ποδοσφαιρικά Παπούτσια
Tags:, ,

Το σημαντικότερο αξεσουάρ για τον τερματοφύλακα είναι τα γάντια του, το εφόδιο που του διευκολύνει τις δύσκολες στιγμές και περιστάσεις σε ένα παιχνίδι. Πρέπει λοιπόν ειδικά σε αυτή την επιλογή να είναι πολύ προσεκτικός και να αποφασίζει με βάση τα σωστά κριτήρια.  

Η σύγχρονη τεχνολογία στον τομέα της κατασκευής των γαντιών είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο. Τα υλικά είναι κυρίως το βαμβάκι, το πλαστικό ή νάϋλον, η πολυουρεθάνη, το latex, τελευταία το gore – tex. Χαρακτηριστικά που έχουν προκύψει σχετικά πρόσφατα είναι η προστασία του καρπού, τα κλεισίματα με το βέλκρο, οι ενισχυμένες παλάμες με ανάγλυφα, τετράγωνα, τελείες, ρόμβους, ζικ – ζακ, βεντούζες. Οι βελτιωμένες αυτές εκδόσεις στοχεύουν στην καλύτερη όσο γίνεται προσαρμογή στις εκάστοτε κλιματολογικές συνθήκες αλλά και τις προσωπικές ανάγκες και προτιμήσεις.  Είναι γεγονός βέβαια ότι έχουν συμβολή και στη συγκράτηση της μπάλας στη διάρκεια του ματς και σε κάθε επέμβαση, αλλά εδώ μπαίνει και η ικανότητα και η τεχνική του τερματοφύλακα.

Πριν από αρκετά χρόνια σίγουρα θα μιλούσαμε για γάντια ”αθάνατα”, πολύ μεγάλης αντοχής. Σήμερα όμως η χρήση της τεχνολογίας στα υλικά για την προστασία των χεριών και την καλύτερη συγκρότηση  έχει κάνει κάθε νέο ζευγάρι πιο επιρρεπές στη φθορά και με μικρότερο χρόνο ζωής. Το ιδανικό μέγεθος είναι 1 και μισή μονάδα μεγαλύτερο από το μέγεθος του χεριού για να υπάρχει άνεση και ελευθερία στις κινήσεις, αλλά επίσης μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής – πιασίματος και μικρότερη πίεση στις ραφές των γαντιών σε κάθε επαφή με τη μπάλα.

Κατά την αγορά γαντιών είναι σημαντική η γνώση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε ζευγαριού στις κλιματολογικές συνθήκες και τις συνθήκες του αγώνα. Συχνά οι κατασκευαστές γαντιών προσφέρουν επιλογές στο μέγεθος της παλάμης με ειδικά χαρακτηριστικά. Ένας τερματοφύλακας το ιδανικό θα είναι να διαθέτει τρία ζεύγη: ένα για τις προπονήσεις και δυο για τα ματς, με μαλακή ή σκληρή παλάμη ανάλογα με τις συνθήκες που αναφέραμε. Το κόστος καταρχήν φαίνεται μεγάλο, όμως σε βάθος χρόνου σίγουρα γίνεται απόσβεση, αφού με αυτό τον τρόπο τα γάντια διαρκούν περισσότερο, και τα τρία ζεύγη. Επίσης κάθε ζευγάρι που αρχίζει να φθείρεται μπορούμε να το χρησιμοποιούμε πλέον στην προπόνηση.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ

Ο ιδανικός συνδυασμός άριστης ποιότητας και κορυφαίας τεχνολογίας υλικών προσφέρει υψηλές επιδόσεις. Με τις δοκιμές κατά την αγορά ή πριν μπορούμε να ελέγξουμε κάποιους σημαντικούς παράγοντες.

– Πιάνουμε με τα χέρια και φορώντας τα γάντια διάφορες μπάλες από αρκετά είδη για να έχουμε την αίσθησή τους

– Πρέπει να είναι στα χέρια μας άνετα και να εξασφαλίζουν ευλυγισία

– Το πάχος της παλάμης του γαντιού να προσφέρει συγκρότηση της μπάλας σε ικανοποιητικό βαθμό

– Οι εξωτερικές ραφές βοηθούν την καλή εφαρμογή και πρέπει απαραίτητα να επιτρέπουν τον καλό αερισμό. Έτσι και τα γάντια φθείρονται με αρκετά πιο αργό ρυθμό

– Ιδιαίτερα προσεκτική κατασκευή πρέπει να υπάρχει στην περιοχή του καρπού. Το κλείσιμο με διπλό βέλκρο προσφέρει πολύ καλή εφαρμογή και μειώνονται οι πιθανότητες τραυματισμών. Εκτεταμένη στήριξη για τους καρπούς σημαίνει προστασία από δυνατές μπαλιές και αποφυγή σε μεγάλο βαθμό των υπερεκτάσεων

– Με τις εξωτερικές ραφές βελτιώνεται η ευελιξία και αυξάνεται η επιφάνεια της παλάμης.

– Κάθε μάρκα, εταιρία κατασκευής. έχει διαφορές στα μεγέθη της

ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

– Τα γάντια είναι απαραίτητο να φυλάσσονται στη θήκη τους για την προστασία από τη σκόνη και τον ήλιο, για την μεγαλύτερη δηλαδή αντοχή τους στο χρόνο.

– Καθαρίζουμε τα γάντια στο χέρι με χλιαρό νερό. Μπορούμε να τα πλύνουμε από την εξωτερική πλευρά φορώντας τα και μετά τα γυρίζουμε ανάποδα και συνεχίζουμε με το εσωτερικό. Ξεπλύνουμε και τα αφήνουμε να στεγνώσουν στη σκιά και όχι στον ήλιο, γιατί εκεί τα γάντια ξεραίνονται και φθείρονται.

ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

– Βρέχουμε με λίγο νερό την παλάμη του γαντιού λίγο πριν αρχίσει ο αγώνας για να βελτιώσουμε την επαφή με τη μπάλα

– Πιάνουμε τη μπάλα με τα χέρια πριν το ματς για να έχουμε μια ασφαλή πρώτη αίσθηση και εκτίμηση

– Επιλέγουμε όπως τονίσαμε το κατάλληλο ζευγάρι γάντια για τις συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες

Menu
logo
Newsletter

Γραφτείτε στο Newsletter μας

για ΜΕΓΑΛΕΣ προσφορές