312 Ποδοσφαιρικά Παπούτσια από 119 μάρκες

όλα τα ποδοσφαιρικά είδη σε ενα site

Αγορά ποδοσφαιρικών παπουτσιών σε 4 βήματα

Δημοσίευση 09-04-2015 στη κατηγορια: Νέα Ποδοσφαιρικά Παπούτσια
Tags:, , ,

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τη σημασία της σωστής επιλογής ποδοσφαιρικών παπουτσιών. Υπάρχουν σήμερα πάρα πολλές επιλογές και η αγορά αυτή δεν είναι καθόλου απλή. Η εξέλιξη των ίδιων των παπουτσιών από τις εταιρίες είναι ραγδαία, αλλά και η επιρροή της διαφήμισης και του διεθνούς μάρκετινγκ καθοριστική.

Αν ρωτήσουμε ένα νεαρό ποδοσφαιριστή, σίγουρα θα προτιμήσει να ψάξει τα παπούτσια του Messi ή του Christiano Ronaldo. Ίσως αυτές οι επιθυμίες να αφορούν και μεγαλύτερους, όμως τα ποδοσφαιρικά παπούτσια των αστέρων ίσως να μην είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς ή τα παιδιά σας. Σίγουρα πρόκειται για προϊόντα άριστης ποιότητας και πρωτοπόρα, αλλά δεν ταιριάζουν σε όλες τις περιπτώσεις. Κύρια διαφορά είναι τα γήπεδα στα οποία θα χρησιμοποιηθούν. Παρακάτω θα δούμε μερικά βήματα για τη σωστή επιλογή παπουτσιών.

  1. Τύπος του γηπέδου

 Κάθε παπούτσι με τάπες έχει πλέον ένα συγκεκριμένο τύπο και διάταξη των ταπών, είναι δηλαδή σχεδιασμένο για άριστη επίδοση σε ανάλογο έδαφος και γήπεδο. Παρατηρώντας τη συσκευασία ή την ετικέτα του προϊόντος, μπορούμε να καταλάβουμε για ποιό τύπο τύπο εδάφους προορίζεται και ποιες τάπες διαθέτει.

– Αν δούμε τα διακριτικά SG, δηλαδή Soft Ground, αυτό σημαίνει ότι το παπούτσι είναι φτιαγμένο για να φορεθεί σε μαλακό έδαφος.

– Αν τα γράμματα αυτά είναι τα HG, δηλαδή Hard Ground, τότε πρόκειται για παπούτσι που φοριέται σε σκληρότερο έδαφος.

– Υπάρχουν και τα Blades, τα οποία παλιότερα λέγαμε παπούτσια με σχάρες, τα οποία χρησιμοποιούνται αξιοπρεπώς σε όλα τα εδάφη. Είναι η πιο οικονομική λύση και σίγουρα η ιδανική για όσους δεν ψάχνουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις και απαιτήσεις.

  1. Προσέχουμε το υλικό

 Ποδοσφαιρικά παπούτσια με εγγυημένα μεγαλύτερες αντοχές, που παράλληλα θα επιτρέπουν την άνετη αναπνοή στο πόδι, είναι χωρίς αμφιβολία τα δερμάτινα. Από την άλλη μεριά, η συγκεκριμένη επιλογή, όταν πρόκειται για έδαφος με λάσπη και νερό, για αγώνες στη βροχή δηλαδή, δεν θα κρατήσει το νερό μακριά, αλλά θα περάσει μαζί με τον αέρα στο πόδι σας. Αν προτιμάτε παπούτσια με αρκετά αξιόπιστη μόνωση και ο ιδρώτας στο πόδι δεν είναι για σας τόσο μεγάλο πρόβλημα, τότε μπορείτε να στραφείτε σε συνθετικό υλικό. Ένα άλλο στοιχείο που εξαρτάται από το υλικό είναι το βάρος. Πιο ελαφρύ παπούτσι σημαίνει λιγότερη επιβάρυνση, δηλαδή κούραση, και βέβαια περισσότερη άνεση. Όμως όσο ελαφρύτερο είναι, συνήθως τόσο πιο γρήγορα φθείρεται, η αντοχή του δηλαδή είναι μικρότερη.

  1. Δοκιμάζουμε το παπούτσι πριν την αγορά

Ακόμα και στην περίπτωση που η αγορά γίνει από το διαδίκτυο, κάτι που σας προτείνουμε, αφού όπως θα δείτε και στο podosfairikapapoutsia.gr, οι τιμές είναι πολύ ανταγωνιστικές, καλό είναι πρώτα να δοκιμαστούν οι επιλογές σας σε κάποιο φυσικό κατάστημα. Τα ποδοσφαιρικά παπούτσια με τάπες έχουν πολύ διαφορετική φόρμα από άλλα παπούτσια, αθλητικά ή όχι. Το δικό σας νούμερο λοιπόν μπορεί να μην αντιστοιχεί σε αυτήν την περίπτωση. Σε παπούτσια άλλης μάρκας και άλλου τύπου μπορεί τα νούμερα να διαφέρουν.

– Φοράτε ίδιες κάλτσες με εκείνες που φοράτε όταν παίζετε ποδόσφαιρο και κατά τη δοκιμή παπουτσιού. Αν φοράτε πιο λεπτές, όπως γίνεται συνήθως, θα υπάρχουν αποκλίσεις.

– Φοράτε και τα προστατευτικά για το πόδι ή τα δάχτυλα που χρησιμοποιείτε και στους αγώνες, κατά τις δοκιμές αυτές.

– Πηγαίνετε για δοκιμή κατά τις απογευματινές ώρες της ημέρας και όχι το πρωί. Τα πόδια συχνά είναι ελαφρώς πρησμένα το απόγευμα, άρα και τότε μπορεί να έχουμε αποκλίσεις.

  1. Δεν τα φοράμε αμέσως σε αγώνα

 Σίγουρα οι αθλητές θα θέλετε να φορέσετε αμέσως και να δοκιμάσετε τα νέα σας αποκτήματα, όμως έχετε λίγη υπομονή. Είναι καλύτερο να τα ανοίξετε λίγο πριν και να φορεθούν μέσα στο σπίτι για μερικές ώρες. Αυτό θα είναι ευεργετικό, διότι θα αποκτήσουν τη φόρμα των ποδιών σας και θα μειωθούν οι πιθανότητες τραυματισμού. Προγραμματίστε λοιπόν την αγορά με μια μικρή χρονική απόσταση από τον επόμενο αγώνα.

Menu
logo
Newsletter

Γραφτείτε στο Newsletter μας

για ΜΕΓΑΛΕΣ προσφορές