404 Ποδοσφαιρικά Παπούτσια από 119 μάρκες

όλα τα ποδοσφαιρικά είδη σε ενα site

Ποδοσφαιρικά παπούτσια με σχάρα ή με τάπες σε συνθετικό τάπητα;

Δημοσίευση 28-03-2015 στη κατηγορια: Νέα Ποδοσφαιρικά Παπούτσια
Tags:,

Ένα πρόβλημα που χρήζει έρευνας έρχεται στην επιφάνεια το τελευταίο διάστημα σε αρκετά συνέδρια αθλητικής ιατρικής και μάλιστα συγκεκριμένα σε αυτά που αφορούν τον κλάδο του ποδοσφαίρου. Αρκετοί είναι οι τραυματισμοί ποδοσφαιριστών σε επαγγελματικά αλλά και ερασιτεχνικά πρωταθλήματα τα αίτια των οποίων αναλύονται στα ιατρικά συνέδρια. Σαν αποτέλεσμα μακροχρόνια ταλαιπωρία των αθλητών με πολλά χειρουργεία και θεραπείες για αρκετό χρονικό διάστημα είναι το αποτέλεσμα τραυματισμών.

Οι τελευταίες έρευνες καταλήγουν ότι μια αιτία που παίζει σημαντικό ρόλο σε αρκετούς τραυματισμούς και μάλιστα κατά κύριο λόγο είναι τα γήπεδα συνθετικού τάπητα ή αλλιώς τα λεγόμενα πλαστικά. Η πολιτεία έχει εφοδιάσει αρκετά γήπεδα ποδοσφαίρου στις κατα τόπου περιφέρειες με τα συγκεκριμένου είδους τάπητα γήπεδα τα οποία βάση κατασκευής αντέχουν περίπου 6-7 χρόνια από την ημερομηνία κατασκευής τους.
Ο λόγος που τα παραπάνω γήπεδα ποδοσφαίρου αποτελούν κίνδυνο για τους ποδοσφαιριστές είναι ότι με την πάροδο των ετών το πλαστικό φαγώνεται και σιγά σιγά ο τάπητας γίνεται όλο και πιό σκληρός με τους αθλητές ουσιαστικά να παίζουν όχι σε καουτσούκ αλλά σε γήπεδο σαν να ταν από τσιμέντο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργείται ο κίνδυνος για μηνίσκους και τραυματισμούς από την πλευρά των ποδοσφαιριστών.
Σημαντικός παράγοντας που συμβάλει στους κινδύνους για τραυματισμούς είναι τα ποδοσφαιρικά παπούτσια με τάπες τα οποία μεγιστοποιούν τις πιθανότητες για τραυματισμό από τους αθλητές. Αρκετοί γνωρίζουν την επικινδυνότητα τους, λίγοι είναι όμως αυτοί που τα αντικαθιστούν με ποδοσφαιρικά παπούτσια με σχάρα τα οποία είναι και πιο ασφαλή.
Ειδικός να αναφερθεί σε τέτοια θέματα είναι ο Παναγιώτης Γουσέτης διακεκριμένος γυμναστής και κάτοχος προπονητικού διπλώματος από την Uefa.
Όπως αναφέρει:
“Μετά την εμφάνιση των γηπέδων με σύνθετο τάπητα παρατηρήθηκε σε Πανελλήνιο επίπεδο η αύξηση των τραυματισμών σε ποδοσφαιριστές με μεγαλύτερη έμφαση σε τραυματισμούς των γονάτων, αρκετοί ήταν αυτοί που ως αίτιο υποστήριξαν πως ήταν τα γήπεδα όμως ο συνδυασμός ποδοσφαιρικά παπούτσια με τάπες μαζί με τα συνθετικά γήπεδα ήταν η βασική αιτία.
 
Η σωματοδομή του κάθε αθλητή όπως και η μυοσκελετική ενδυνάμωση στην περιοχή των τετρακέφαλων παίζει βασικό ρόλο όπως και οι καιρικές συνθήκες, σε αυτό έρχεται να συμβάλει η δομή του ποδοσφαιρικού παπουτσιού που οφείλει να παρέχει τη μέγιστη ασφάλεια και το μεγαλύτερο δυνατό κράτημα στον ποδοσφαιριστή.

Κίνδυνοι από τα ποδοσφαιρικά παπούτσια με τάπες

Τα ποδοσφαιρικά παπούτσια με τάπες όπως αναγνωρίζει ο κύριος Γουσέτης δίνουν ύψος στο πόδι και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργείται κίνδυνος κατά το πάτημα όσον αφορά την ισορροπία του ποδοσφαιριστή, ενώ παράλληλα επιβαρύνονται και οι αρθρώσεις καθώς τα ποδοσφαιρικά παπούτσια με τάπες δεν παρέχουν ολίσθηση.

Ποδοσφαιρικά παπούτσια με σχάρα

Στην “αντίπερα όχθη” τα ποδοσφαιρικά παπούτσια με σχάρα παρέχουν μεγαλύτερη ισορροπία ενώ δεν καταπονούν τον συνθετικό τάπητα στο βαθμό που αυτό γίνεται από τα ποδοσφαιρικά παπούτσια με τάπες και τέλος παρέχουν καλύτερη ολίσθηση. Κλείνοντας καταλήγει ότι τα ποδοσφαιρικά παπούτσια με σχάρα παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια στους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε γήπεδα με συνθετικό τάπητα και σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να οδηγούνται και οι ίδιοι με σκοπό την προφύλαξη της υγείας τους.”
Menu
logo
Newsletter

Γραφτείτε στο Newsletter μας

για ΜΕΓΑΛΕΣ προσφορές